Όλο και πιο δημοφιλή γίνονται τα social networks

10/01/2012

Μελέτη της comScore

Στα social networking sites αφιερώνουν το ένα στα πέντε λεπτά περιήγησής τους στο διαδίκτυο οι online χρήστες, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η comScore για τον Οκτώβριο του 2011.

Με βάση τη μελέτη, που έφερε τον τίτλο «It’s a Social World: Top 10 Need-to-Knows About Social Networking and Where It’s Headed», τα social networks αγγίζουν, πλέον, το 82% του συνολικού internet πληθυσμού, αντιπροσωπεύοντας 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Μονάχα για τον μήνα Οκτώβριο, το Facebook προσέλκυσε περισσότερο από το μισό (55%) online κοινό, ενώ το 1 από τα 7 λεπτά που ξόδευε κάθε χρήστης στο internet, αφιερωνόταν στο συγκεκριμένο social networking site.
Παράλληλα, τα microblogging sites έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το Twitter προσελκύει τον ένα από τους 10 χρήστες, σημειώνοντας αύξηση 59% από την περσινή χρονιά.

Αναφορικά με τις αγορές, το Ισραήλ αποτέλεσε αυτή με τη μεγαλύτερη social networking σύνδεση, καθώς περισσότερες από 11 ώρες το μήνα, αφιερώθηκαν στα sites κοινωνικής δικτύωσης.

 
 

Εγγραφή στα νέα της mod