Τα μυστικά ομορφιάς των εξωφύλλων: Εκεί που τελειώνει ο hair stylist και ο make-up artist ξεκινάει ο γραφίστας

«Αυτό το διαφημιστικό δεν είναι αληθινό, όπως δεν είναι αληθινά και τα πρότυπα ομορφιάς που έχει η κοινωνία». Με αυτή τη φράση προλογίζει το νέο του βίντεο «Photoshop by Adobé” ο δημιουργός Jesse Rosten. Όπως ίσως φανερώνει και ο τίτλος του, το διαφημιστικό – παρωδία έχει θέμα τη συχνά ακραία χρήση του Photoshop σε εξώφυλλα περιοδικών μόδας και φωτογραφίσεις. Τα δέρματα είναι εξωπραγματικά τέλεια, τα σώματα μείον 10 κιλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου αγνώριστα.

Ο Rosten εμπνεύστηκε την ιδέα μετά από ένα βράδυ που έβλεπε τηλεόραση, πετυχαίνοντας ένα διαφημιστικό καλλυντικών. «Έδειχνε εικόνες πριν και μετά, αλλά στα δικά μου μάτια έμοιαζε απλά σαν τη ίδια εικόνα με μόνη διαφορά το Photoshop. Αφού γέλασα, έκανα αυτό το βίντεο» δηλώνει σχετικά.

Στο φιλμάκι, νεαρές κοπέλες διαφημίζουν ενθουσιασμένες τα αποτελέσματα του Photoshop. «Αισθάνομαι το δέρμα μου σαν πλαστικό!» αναφωνεί η μία. Η φωνή που ντύνει το βίντεο είναι επίσης ολόιδια με αυτές που διαφημίζουν καλλυντικά στην πραγματικότητα. «Μπορείτε ακόμα και να προσαρμόσετε τη φυλή σας» μας ενημερώνει ανέμελα. Σαρκαστικό, πανέξυπνο και εύστοχο από την αρχή ως το τέλος, το βίντεο έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μέσα. Οι εικόνες των εξωπραγματικά τέλειων διασημοτήτων έχουν εδώ και καιρό σταματήσει να πείθουν τον κόσμο, δείχνοντας από απλώς γελοίες μέχρι και τρομακτικές. Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι αυτό της Drew Barrymore για το περιοδικό InStyle.

Ίσως όμως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή της Demi Moore για το περιοδικό W. Δεν είναι μόνο το πόσο αποστεωμένη και 20 χρόνια νεότερη δείχνει. Είναι και το κομμάτι που λείπει από το αριστερό μπούτι της.

Για όσες γυναίκες ακόμα καταριούνται τη φύση που δεν μοιάζουν με αυτά που βλέπουν στις σελίδες των περιοδικών, η τελευταία φράση στο βίντεο τα λέει όλα –μιμούμενη γνωστή ατάκα εταιρείας καλλυντικών: «Ίσως να γεννήθηκε με αυτό! Χμ, όχι, είμαι σίγουρη πως είναι Photoshop”.

Μην παραλείψετε να κάνετε και ένα pause στο 1.45 για να δείτε κάποια γνώριμη φιγούρα.

Πηγή: polispress.gr

 
 

Εγγραφή στα νέα της mod