Στον Δ. Κοντομηνα ξανά ο όμιλος Alpha

10/01/2012

Στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά περνά ξανά το Alpha Media Group, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του RTL Group, ότι αποχωρεί από την ελληνική αγορά και προχωράει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία.

H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Κοντομηνάς κατέχει ήδη το 30% του ομίλου, και με την απόκτηση του 70% θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group Gerhard Zeiler: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά.

Η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κριστόφ Μάινους μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού»

 
 

Εγγραφή στα νέα της mod